Llistat Institucions Públiques, Històriques i Culturals col·laboradores del Programa Educatiu Formatiu. Expedició Tatra I: 2012

Museu de l´Armia Krajowa (AK)

Recepció Expedició Tatra I. 2012: Director Museu de Armia Krajowa Pa Adam Rapalski, President APTCE Don Enrique de Villamor, Alumnes IES 1 Libertas Torrevieja

El Museu de la Armia Krajowa de Cracovia està dedicat als herois i la història dels soldats i Exercito de la Nació (AK) constituït i format durant la 2 Guerra Mundial oficialment a partir de l'any 1942 pel General Sikorski amb més de 300.000 efectius humans. La AK estava formada per membres voluntaris procedents dels Partisanes, membres de la Resistència, petits grups organitzats, sent el major grup el format per la primera organització secreta militar armada ZWZ (Des. 1939) i els serveis secrets polonesos SZP (1939), que es van unir per formar un exercito capaç de lluitar contra els invasors nazis en unió amb els Aliats. La AK segueix activa avui dia com a Institució Històrica, i el seu museu situat en Cracovia és gestionat pel seu Director Don Adam Rapalski.

Aquest Museu aixecat en honor als herois polonesos de la AK és Institució Històrica Pública la Presidència de la qual és ostentada pel President de la República de Polònia.

Pa Adam Rapalski és al seu torn Membre del Comitè d'Honor de l'Associació Pro Tradició i Cultura Europea.

Organització Mundial de Combatents de la Armia Krajowa, Malopolska & Fundació Tadeusz Kosciuszki

Dreta a Esquerra. Vicepresident Fundació T. Kosciuszki Historiador de la AK Pan Robert Springwald, Vicepresident Combatents Malopolska AK II G. M., L'Oficial Pan Po.Stanislaw Szlagor, el President A.P.T.C.E. Don A. Enrique de Villamor i Soraluce

Com a Seminari Històric s'han fet ressò en els mitjans de comunicació polonesos nostres Conferències sobre els períodes compresos entre II G.M. (1938 - 1945), Imposició del Règim Comunista Soviètic (1945-1989), Període de transició abolició del sistema comunista i pas al règim de la democràcia en1989 a les nostres dates promogut per Lech Walesa i el partit del Solidarnsc amb el suport del Papa Juan Pablo II.

 

Les Conferències van ser Presidides per:

  •  El Vicepresident de l'Organització de Combatents de la AKMalopolska II Guerra Mundial , L'Oficial AK Pan Po. Stanislaw Szlagor, actual Membre del Comitè d'Honor de l'Associació Pro Tradició i Cultura Europea.

 

  •  El Vicepresident de la Fundació Tadeusz Kosciuszki i Historiador del Museu AK de Cracovia, Pan Robert Springwald actual membre del Comitè d'Honor de l'Associació Pro Tradició i Cultura Europea.Institut Cervantes

Dreta a Esquerra: Prof. Historia D. Jose Maria Martinez Sirvent, President A.P.T.C.E. D. Enrique de Villamor, El Cap Estudis i El Director de l'Institut Cervantes de Cracovia D. Fernando Lopez i D.Abel Murcia, Prof IES 1 LibertasTorrevieja D.Juan Martinez

L'Institut Cervantes és la Institució Oficial de l'Estat Español per a la difusió de la llengua i la cultura hispana.

El Director i El Cap d'Estudis de l'Institut Cervantes de Cracovia ens van facilitar (APTCE) el contacte local amb El Liceu Bilingüe Adam Mickiewicz de Cracovia amb la finalitat de promoure "Trobades" entre els alumnes espanyols i polonesos, impulsant la interacció entre els joves, les organitzacions, institucions culturals i els centres docents dels països participants (Espanya i Polònia). Finalment el "Cim-Trobo" organitzada per la nostra Associació A.P.T.C.E. en col·laboració amb el Liceu Bilingüe Adam Mickiewicz es realitzo a la mateixa Seu de l'Institut Cervantes de Cracovia en Calle Kanoniczka, per donar-li un caràcter oficial al nostre Primer Cim Joves d'Europa, que es va inaugurar amb la participació de l'IES 1 Llibertes de Torrevella i el Liceu Bilingüe Adam Mickiewicz, per culminar el programa cultural de la nostra Expedició Tatra I: 2012.

Amb aquestes iniciatives la APTCE pretén contribuir al diàleg intercultural, a la realització d'activitats destinades a establir llaços més estrets entre els joves ciutadans dels Estats Membres de la Unió Europea.

Liceo Bilingüe Adam Mickiewicz de Cracovia

Dreta a Esquerra: President APTCE, Professors de l'IES 1 Llibertes Torrevieja, Profesorrs L. Adam Mickiewicz

El prestigiós liceu Bilingüe Adam Mickiewicz de la ciutat de Cracovia se sumeixi al projecte proposat per la nostra Associació, promovent al costat de la APTCE, "Trobades", impulsant la interacció entre els joves, les organitzacions, institucions culturals i els centres docents dels països participants (Espanya i Polònia en l'actualitat).

El nostre "Cim-Trobo I" es va celebrar el dia 2 d'abril de 2012 a la mateixa Seu de l'Institut Cervantes de Cracovia.

El paper dels estudiants "Amfitrions Polonesos" va ser el de mostrar a "els seus convidats espanyols" el més bell de la seva Història: l'època medieval i barroca, un petit circuit pel centre i casc urbà de Cracovia que va culminar amb una sopa símbol d'unió i amistat entre joves europeus i els centres docents IES 1 Llibertes de Torrevella i Liceu Adam Mickiewicz

Curiositat:

El Liceu Bilingüe Adam Mickiewicz, és una institució històrica en Pòlonia, va ser construït en honor al literat i poeta Adam Mickiewicz , qui en 1907, va ser gran amic del Conde Ksawery Branicki qui va valorar l'obra d'Adam Mickiewicz, i va recolzar la seva activitat periodística: el periòdic "Tribunal Popular" fundat en 1849. En l'actualitat els descendents del Conde Branicki i en concret Maria Potocka Comtessa Rei Condecorada amb la Creu al Mèrit Nacional de la República de Polònia per la seva gran contribució a la difusió de la Cultura polonesa a Europa, és Membre al seu torn del Comitè d'Honor de l'Associació Pro Tradició i Cultura Europea.

Conclusions i lliurament de Diplomes Expedició Educativa Tatra I: 2012 en el Saló de Plens de l'Ajuntament de la Ciutat deTorrevieja

En el Saló de Plens de l'Ajuntament l'Alcalde de la Ciutat de Torrevieja Don Eduardo Dolón va presidir al costat del President de A.P.T.C.E. Don A. Enrique de Villamor, l'acte de lliurament de diplomes promogut per l'Associació Pro Tradició i Cultura Europea en reconeixement a la participació dels alumnes de l'Institut d'Educació Secundària 1 Llibertes de les Llacunes (Torrevella) en l'Expedició Educativa-Cultural Tatra I:2012 realitzada entre el 27 de març i el 3 d'abril de 2012.

Van participar en l'Esdeveniment, a més, el Regidor d'Educació de la Ciutat de Torrevieja, la Vicedirectora de l'IES 1 Llibertes Donya Chelo Rufias així com els Professors d'Història i Educació Física Don Jose María Martinez Sirvent i Don Joan Martinez Olmo, col·laboradors i coordinadors de l'Expedició Tatra I:2012.

L'Alcalde va felicitar als professors i alumnes del Ies Llibertes per haver decidit participar en un projecte exemplar per a la Ciutat de Torrevella, en una nova alternativa als viatges de finalització de curs que conjumina diversió, esport, naturalesa, història, cultura i integració juvenil en el si d'Europa creant llaços d'amistat a través de Trobades i Cims Juvenils.

Els Programes Educatius desenvolupats per l'Associació Pro Tradició i Cultura Europea van rebre els elogis de l'Alcalde de la Ciutat de Torrevella i del Regidor d'Educació, els qui van encomiar la riquesa educativa-cultural de les seves expedicions. L'Alcalde va convidar als joves a seguir participant en viatges de finalització de curs com el desenvolupat a Polònia a través de l'Expedició Tatra I: 2012.

El Professor d'història de l'IES 1 Llibertes de Torrevieja Don Jose María Martinez Sirvent, Expedicionari del Tatra I:2012, va parlar del privilegi que suposa observar la història en primera línia i de forma activa combinant cultura, educació, esports i naturalesa. Així com el fet fantàstic de descobrir un país com Polònia que ens tele-transporta a escenaris històrics palpables on poder sentir el passat a manera de testimoni privilegiat. Va explicar que aquests van anar principalment els motius pels quals es va decidir participar i proposar l'Expedició Tatra I:2012 als alumnes com a opció de Viatge de finalització de Curs.

Va parlar de l'orgull de poder escoltar de viva veu el testimoniatge de persones, en les Conferències organitzades per a l'Expedició Tatra entorn de la II Guerra Mundial ( Nazisme i Comunisme), com el Vicepresident de l'Associació de Combatents de la AK de Malopolska Pa Porucznik Stanislaw Szlagor (Combatent de la II Guerra Mundial, presoner dels camps de treballs forçats durant l'època de la Invasió Bolxevic en temps de Stalin dels quals va aconseguir escapar). Agraint igualment el testimoniatge i suport tant del Director del Museu AK Pa Adam Rapalski, i del Vicepresident de la Fundació Tadeusz Kosciuszki Historiador del Museu AK Pa Robert Springwald qui va aprofundir sobre el període del canvi politic i transició del comunisme a la democràcia, lluita, influència i labor protagonitzades pel Solidarnosc, Lech Walesa i en gran part pel Papa Juan Pablo II.

El Professor i Cap del Departament d'Educació Física de l'IES 1 Llibertes de Torrevieja, Don Joan Martinez Olmo, Col·laborador de l'Associació Pro Tradició i Cultura Europea en el disseny del Programa Educatiu de l'Expedició Tatra I:2012 així com Coordinador de l'Expedició Educativa en origen (Torrevieja, Alacant -Espanya-) va agrair profundament i amb satisfacció el suport rebut a Torrevella per part de tots: Institucions Públiques, Ajuntament, Regidories, Associacions, Patrocinadors, i Mitjans de comunicació, etc..

El seu discurs es va centrar d'una banda en la importància educativa que suposa la transmissió dels valors per als joves tals com les arrels, orígens, les tradicions, el passat, el sentiment d'amor per la família, amics i el seu entorn dins del marc d'Europa a través de la cultura, l'esport i la naturalesa. I d'altra banda en la labor fonamental que suposa obrir horitzons mentals, donant "ALES" als joves a través dels viatges i el contacte i la convivència amb altres joves (Cims-Trobo entre joves en el marc d'Europa i del Món ).

El President de l'Associació Pro Tradició i Cultura Europea va culminar l'acte amb un discurs que es va centrar en la importància de la recuperació de valors i conductes tals com el raonament reflexiu a través de l'experiència històrica, la solidaritat, disciplina, l'esforç, el sentiment d'unió, la recuperació de les tradicions i identitat així com la lluita per l'Europa de les persones i els pobles apostant per que els joves participin cada dia més prenent iniciatives importants per a aquesta societat del present i del futur!

Una vegada lliurats els Diplomes, El President de APTCE va aprofitar l'ocasió per agrair a tots i cadascun dels participants de l'Expedició Tatra : Institucions Públiques, Històriques i Culturals Internacionals participatives del projecte així com Personalitats, mitjans de comunicació, patrocinadors etc.. (Polònia, Portugal, França i Espanya).

Especialment a les Institucions Públiques, Històriques i Culturals que van participar activament a Polònia.

Saló de Plens Ajuntament Torrevieja. Lliurament de Diplomes Expedició Tatra I:2012. Alcalde, Regidor d'Educació, President APTCE, Vicedirectora, Professors d'història i Educació Fisica i Alumnes de l'IES Libertas de Torrevieja

A.P.T.C.E.

Teléfono: +34 665 660 232

Mail: info@aptce.eu

CIF: G 93165280Premio Renacimiento

Viajes de Fin de Curso

..Expediciones llenas de Aventura

Viajar sin pagar? ........Sí, es posible

Por... 32 horas de trabajo como voluntario APTCE>>

Adquiere Arte Solidario

DONATIVOS PAYPAL

Sigue éste enlace >>

Noticias

Nueva presencia en Internet

Ahora también puede informarse sobre todo lo relativo a nuestra asociación a través de las siguientes noticias en Internet: